Bitgummole, Dyksterhuzen 11 (verkocht)

Fraaie karakteristieke woonboerderij, landelijk gelegen met vrij uitzicht op 2.560 m² eigen grond.

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Fraaie karakteristieke woonboerderij Dyksterhuzen 11 te Bitgummole.

Vrij wonen op een steenworp afstand van Leeuwarden en uitvalswegen. Dat kan in deze verbouwde woonboerderij met ‘Bed and Breakfast’- vergunning. De woonboerderij is landelijk gelegen met vrij uitzicht en gesitueerd op een ruime kavel van 2560 m².

Adres: Dyksterhuzen 
Huisnummer: 11
Postcode: 9045 TT
Plaats: Bitgummole
Provincie: Fryslân
Soort woning: Bestaande bouw 
Hoofd type: Woonboerderij 
Grond: Eigen grond 
Perceel opp.: 2.560 m²
Oppervlakte woonkamer: ca. 33 m² 
Inhoud: ca. 970 m3 (excl. de externe bergruimte)
Woonoppervlakte: ca. 293 m² 
Overig inpandige ruimte ca. 224 m²
Externe bergruimte: ca. 157 m²
Aantal verdiepingen: 3
Tot. aantal kamers: 10
Aantal slaapkamers: 6

Omschrijving

Woongedeelte
Indeling: Zij entree, hal met meterkast (5½ m2) , toilet, badkamer (14 m²) met ligbad, dubbele wastafel, douchecabine en sauna. Via hal toegang tot woonkamer (33 m²) met vloerverwarming, balkenplafonds, houtkachel en luiken, openslaande deuren naar voormalige voordeur. Suitedeuren met glas in lood naar woonkeuken (29 m²) met luiken, schouw, speelgedeelte en rechte keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur (5-pitsgaskookplaat, vaatwasser, koelkast, oven. Bijkeuken/hal met wasmachine aansluiting (11½ m²), trapopgang, trapkast en deur naar ruime schuur met betonvloer (105 m²)
Verdieping: 
Overloop I (18½ m²) met toegang tot slaapkamer I (23 m² master bedroom) met wastafel , vaste kastruimte en inbouwkasten. Slaapkamer II (19 m²). Op overloop I vlizotrap naar ruime zolderberging (25 m²) en kast met boiler en cv ketel.
Overloop II (14 m²) met groepenkast, slaapkamer III (16½ m²), slaapkamer IV (16 m²) en kantoorruimte (12 m²). Badkamer (8 m²) met douchehoek, dubbele wastafel met meubel, toilet en ligbad. Toegang naar grote ruimte (54 m²).
Vaste trapopgang naar zolder boven de schuur (65 m²).

Bed en breakfast gedeelte bereikbaar via hal
Woonkamer met open keuken (20 m²) met rechte keukenopstelling voorzien van 5 pitsgaskookplaat en koelkast, hal (5½ m²) met toegang tot slaapkamer I (7 m²) en slaapkamer II (11½ m²). Toilet en gang met deur naar schuur en doucheruimte (4½ m²) met douche en wastafel.

Constructie
Toegepaste constructie, materialen en installaties.
Traditionele bouw; gemetselde muren, vloeren van beton en hout, kozijnen van hout met isolerende beglazing, stalramen van staal en één dakraam van kunststof. Dak afgewerkt met dakpannen en riet, plat dak gedeelte dakkapel afgewerkt met zink. 
Installaties: Meterkast; 9 groepen met aardlek. Aparte meters 4 groepen met aardlek. Groepenkast in vrijstaande berging met krachtstroom. Cv-ketel Nefit HR-combi Excellent (ca. 2002). Boiler. Vloerverwarming. 
De woonboerderij is sinds 2010 geheel gerenoveerd met behoud van authentieke details. In 2015 is er een nieuwe rieten kap op de woonboerderij gekomen en zijn de uilenborden vernieuwd.

Bouwjaar: ca. 1907; renovatie/verbouw begin jaren 2002 en renovatie 2010 (voorhuis), deels nieuwe rieten kap 2015.

Bijgebouwen
Vrijstaand: Grote houten berging (103 m²) met betonvloer en trap naar zolder (ca. 54 m²)

Erf
Zeer ruim erf.

Ligging
Fraai gelegen aan doorgaande weg in de lintbebouwing buiten het dorp Bitgummole met vrij uitzicht en met een prima verbinding via de NW-tangent naar de rijksweg 31 en op korte afstand van Leeuwarden.

Mogelijkheden
Het object wordt thans tevens gebruikt als “bed and breakfast” voorziening. Zie hiervoor www.dyksterhuzen.nl
Overige mogelijkheden zijn een voorziening als mantelzorgwoning of dubbele bewoning.

Kadastrale omschrijving
Gemeente Beetgum, sectie F. 
nr. 1102, groot 0.11.50 ha.
nr. 1103, groot 0.14.10 ha.
Totaal groot 0.25.60 ha

Overige informatie en bijzonderheden:
Planologische bestemming: Volgens het bestemmingsplan buitengebied, vastgesteld op 1 februari 2007  en goedgekeurd door GS op 25 september 2007: 
Bestemming: Dorpsgebied; Hoofdfunctie “Woonboerderij”.
Camping: Tevens is er een vergunning voor een mini-camping met 15 kampeereenheden.
(Nuts)voorzieningen: Water, elektrisch, gas, geen kabelaansluiting, rioolaansluiting.
Verontreiniging: Voor zover aan de verkoper bekend zijn er geen feiten die er op wijzen dat het verkochte enige verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het gebruik door de koper of die geleid heeft of zou kunnen leiden tot een verplichting van sanering van het registergoed, dan wel tot het nemen van andere maatregelen en er zijn geen ondergrondse tanks aanwezig. Het bodemloket Fryslân geeft geen aanleiding tot onderzoek.
Asbest: In het registergoed is voorzover aan verkoper bekend enig asbest verwerkt, o.m. op het dak van de vrijstaande schuur. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dient op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in het registergoed kan voortvloeien.
Energielabel: G (voorlopig).
Erfdienstbaarheden, kettingbeding, kwalitatieve bedingen en/of bijzondere verplichtingen: In de leveringsakte zal een kwalitatieve verplichting worden opgenomen. De omschrijving hiervan is als bijlage in de brochure opgenomen.
Voorzieningen: Bitgummole behoort min of meer tot de drieling dorpen Ingelum, Bitgum en Bitgummole, waar alle basisvoorzieningen aanwezig zijn. Voor wat betreft het onderwijs zijn er twee basisscholen in Bitgummole en het voortgezet onderwijs is op fietsafstand in Leeuwarden en St. Annaparochie.
Kosten: De kosten op deze verkoop en op de levering in eigendom vallende komen voor rekening van de koper (zoals notariskosten, kadastrale kosten en overdrachtsbelasting). Alle belastingen ter zake van het verkochte zijn voor rekening van de koper vanaf de transportdatum.

Aanvaarding en betaling: In overleg. 
Bezichtiging: Uitsluitend op afspraak.

Aan bovengenoemde gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Aanbiedingen zijn vrijblijvend en wijzigingen blijven aan de opdrachtgever voorbehouden. Nadere inlichtingen en afspraak tot bezichtiging uitsluitend via Agrarische Makelaardij Jouwert de Vries te Stiens, tel. 058-2574132.