Stiens, Butenskilwei 38 (verkocht)

Karakteristieke woonboerderij aan de rand van het dorp Stiens op 3.870 m2 eigen grond.

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

De karakteristieke kop-hals-romp (woon)boerderij aan de Bûtenskilwei 38 te Stiens

Adres: Bûtenskilwei
Huisnummer: 38
Postcode: 9051 LM
Plaats: Stiens
Provincie: Fryslân
Soort woning: Bestaande bouw
Hoofd type: Woonboerderij
Grond: Eigen grond
Perceel opp.: 3.870 m²
Oppervlakte (dubbele)woonkamer: ca. 46,1 m²
Inhoud: ca. 1400 m³
Woonoppervlakte: ca. 135 m²
Aantal verdiepingen: 1
Tot. aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 3

Vraagprijs
: Verkocht.

Omschrijving

Woongedeelte
Indeling:
Entree: Hal/gang (ca. 21,4 m²) met meterkast, twee vaste kasten, cv-ruimte met oliegestookte cv-ketel (merk ACV) en huurboiler (ca. 5,8 m²), badkamer bad, douchebak en wastafel (ca. 4,7 m²), toilet (ca.  1,3 m²); slaapkamer (ca. 7,8 m²), slaapkamer (ca. 17 m²), slaapkamer (ca. 17,7  m²) met wastafel, twee vaste kasten en buitendeur, dubbele woonkamer (totaal ca. 46,1 m²); keuken (ca. 14 m²) met afzuigkap, los fornuis en deur naar terras.
Schuur (ca. 112 m²) met kleine boiler, olietank (ca. 2.000 ltr. inhoud) voor cv-installatie en trap naar schuurzolder.
Verdieping: open zolder (ca. 130 m² vloeroppervlak) te bereiken via vaste trap in schuur.

Constructie woongedeelte
Traditionele bouw, opgemetselde fundering, houten gebinten met houten sporenkap, vloeren deels hout deels beton, gevels optrokken uit spouwmetselwerk, schilddak, voorhuis en hals gedekt met betonpannen en schuur gedekt met riet.

Voorzieningen: De gevels van het benedengedeelte zijn geïsoleerd, voorzien van houten kozijnen met voorzetramen, warmwater voorziening middels een (huur)boiler en kleine boiler en verwarming beneden middels (gas)olie gestookte cv-ketel. Krachtstroom aanwezig.

Bouwjaar: ca. 1900; renovatie/verbouw begin jaren ‘80.

Bijgebouwen
– voormalige stenen veestalling met pannendak (betonpannen), groot ca. 6 x 4.40 meter
– tuinkas

Erf
Zeer ruim erf.

Grond
Onder- en omliggende grond woning met eenvoudige tuin: ca. 1.250 m².
Overige grond: ca. 2.620 m².

Ligging
Gelegen aan de rand van Stiens, naast het industrieterrein met vrij uitzicht over de landerijen.

Mogelijkheden
Het object leent zich uiteraard voor wonen, maar gezien de grote oppervlakte en ligging nabij het bedrijventerrein Middelsee, wellicht als bedrijfswoning met een te ontwikkelen bedrijfsgebouw. Informatie over (on)mogelijkheden zijn te verkrijgen op het gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel, Ljipstrjitte 1 te Stiens, tel. 058-2576666.

Kadastrale omschrijving
Gemeente Hijum, sectie F, nr. 319, groot 0.38.70 ha.

Planologische bestemming
Bestemmingsplan Stiens, Bedrijventerrein Middelsee, vastgesteld d.d. 23 oktober 2014.
Volgens dit bestemmingsplan heeft onderhavig object de bestemming:
Enkel bestemming: woongebied.
Gebiedsaanduiding Vrijwaringszone – Radarverstoringsgebied.
(Nadere informatie op het gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel, Ljipstrjitte 1 te Stiens of via www.ruimtelijkplannen.nl).

Overige informatie en bijzonderheden
(Nuts)voorzieningen: Water, elektrisch. Geen gas, riool- en kabelaansluiting (infrastructuur vlakbij aanwezig).
Verontreiniging: Voor zover aan de verkoper bekend zijn er geen feiten die er op wijzen dat het verkochte enige verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het gebruik door de koper of die geleid heeft of zou kunnen leiden tot een verplichting van sanering van het registergoed, dan wel tot het nemen van andere maatregelen en er zijn geen ondergrondse tanks aanwezig (zie kaart bodemloket).
Asbest: In het registergoed is voorzover aan verkoper bekend enig asbest verwerkt, o.m. in de cv-ruimte. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dient op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enig asbest in het registergoed kan voortvloeien.
Onderzoeksplicht: De koper wordt nadrukkelijk gewezen op haar onderzoeksplicht omdat de huidige eigenaar niet de bewoner van het pand is geweest. Een artikel van deze strekking en een vrijwaring van de eigenaar wordt opgenomen in de koopovereenkomst.
Energielabel: Voorlopig G.
Lasten: De waterschapslasten bedragen ca. € 158,85.
Karakteristiek: Het object is aangewezen als karakteristiek pand.
Blijft achter: Vloerbedekking, laminaat.
Kosten: De kosten op deze verkoop en op de levering in eigendom vallende komen voor rekening van de koper (zoals notariskosten, kadastrale kosten en overdrachtsbelasting). Alle belastingen ter zake van het verkochte zijn voor rekening van de koper vanaf de transportdatum.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen is koper verplicht om een aanbetaling bij de aangegeven notaris te storten van 10% van de koopsom.

Aanvaarding en betaling: In overleg.
Bezichtiging: Uitsluitend op afspraak.

Aan bovengenoemde gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Aanbiedingen zijn vrijblijvend en wijzigingen blijven aan de opdrachtgever voorbehouden. Nadere inlichtingen en afspraak tot bezichtiging uitsluitend via Agrarische Makelaardij Jouwert de Vries te Stiens, tel. 058-2574132.